English
Начало Програма Лектори Регистрация Спонсорство Партньори Участници Галерия Презентации Контакти
Евгения Живкова
Евгения Живкова е известен и утвърден български дизайнер, демонстрираща висок стил и перфектно качество.

През 1991 г. създава модна къща „ЖЕНИ СТИЛ”, която и до днес продължава да се развива успешно. През 1996 година марката става носител на наградата „златна игла” на Българската академия за мода.
Евгения Живкова е избрана за дизайнер №1 през 1997 г. от телевизионното предаване „Лица”на Българската национална телевизия. През 1999 г. е отличена с награда „Петия елемент на Водка №5” и „Гран при Водка №5”.
Номинирана е три пъти за „Дизайнер на годината” от Българската Академия за мода – през 1995, 1999 и 2002 г. През 2000 г. е избрана за „Дизайнер на годината” и получава наградата „златна игла” на Българската академия за мода.
През 2003 г. модна къща „ЖЕНИ СТИЛ” получава награда на София за Дамска модна марка „Улпия Сердика”.
През 2005 г., Евгения Живкова е наградена за цялостно творчество от Българската академия за мода.
През 2009 г. Американският Биографичен Институт награждава Евгения Живкова за принос в развитието на България.
През 2013 г. Евгения Живкова е наградена от Българската Модна Академия с престижната награда „БГ модна икона” за най-добре облечен моден дизайнер.
През 2014 г. тя отново е избрана за „Дизайнер на година” и получава наградата „Златна игла” на Българската академия за мода.

От 1993 г. традиционно модна къща „ЖЕНИ СТИЛ” представя по две колекции пролет-лято и есен-зима.

Вярна на традицията да открива модния сезон в столицата на България - София  и да показва оригиналност, ревютата на дизайнерката  се превръщат в изискани светски събитията, посетени от представители на политическия, културния и бизнес елит.
©2019 bapm.bg. Всички права запазени.